Ha egy különlegesebb villásreggelire, vagy vacsorára vágysz, próbáld ki a baconnel és tükörtojással töltött cukkinit!
Hozzávalók:
- 1 db közepes zsenge cukkini (25-30 dkg)
- 2 szelet bacon
- 1 db tojás
- 2 dkg reszelt sajt
- egy kevés zsiradék
- só
- bors
Baconnel és tükörtojással töltött cukkini elkészítése:
1.Hosszában vágd le a cukkini tetejét. Egy éles késsel vágd körbe magos részt, és egy kanállal vájd ki a belsejéből.
2. Kockázd fel a bacont, és a kikapart cukkini belsejét is.
3. Melegíts egy kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süsd meg a bacon darabokat. Adjál hozzá a cukkini belsejéből is, de ne mindet, mert kell majd hely még a tojásnak is, nem jó, ha teljesen megtölti a mélyedést a töltelék. Borsozd meg és párold meg.
4. Töltsd a baconos cukkinit a cukkini hajóba, fedd le a tepsit egy alufóliával és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
5. Reszeld le a sajtot.
6. Ha letelt a 10 perc, vedd ki a cukkinit a sütőből, vedd le róla a fóliát és óvatosan üsd a tetejére a tükörtojást. Azért fontos, hogy ne töltsd nagyon tele, mert külön a tojás ki fog folyni.
7. Szórd meg reszelt sajttal a töltött cukkinit és rakd vissza a sütőbe 8-10 percre.