A zabpalacsinta népszerű a diétázók és egészséges életmódot követők között, hiszen a zabpehelyliszt sokkal egészségesebb, mint a sima fehérliszt, lassabban emeli meg a vércukorszintet. A zabpalacsintát még egészségesebbé tehetjük, ha reszelt cukkinit keverünk a tésztájába.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 6 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Cukkinis zabpalacsinta elkészítése:
1 Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.
2. Üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy kevés sóval.
3. Add a tojáshoz a zabpehelylisztet, a tej felét és keverd simára.
4. Nyomd ki a vizet a reszelt cukkiniből és keverd a palacsinta masszához.
5. A maradék tejjel higítsd fel a cukkinis zabpalacsinta tésztáját.
6. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben.
7. Merj kb. 1 merőkanálnyi tésztát, öntsd a palacsintasütőbe, és oszlasd el a tésztát. Mivel a zabliszt hajlamos leüllepedni a tészta alján, ezért mindig keverd át a tésztát, mielőtt merítesz belőle.
8. Ha a cukkinis zabpalacsinta teteje már megszilárdul, és a széle kezd elvállni a sütő szélétől, egy spatula segítségével fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban megsül.
Hogyan használhatod a cukkinis zabpalacsintát?
Mint bármelyik palacsintát, leginkább sósan javasolt felhasználni.
Íme néhány ötlet:
- Ricottával töltött palacsinta csőben sütve
- Kapros túróval töltött palacsinta
- Rántottával töltött palacsinta
.