cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkinis zabpalacsinta

cukkinis zabpalacsinta

A zabpalacsinta népszerű a diétázók és egészséges életmódot követők között, hiszen a zabpehelyliszt sokkal egészségesebb, mint a sima fehérliszt, lassabban emeli meg a vércukorszintet. A zabpalacsintát még egészségesebbé tehetjük, ha reszelt cukkinit keverünk a tésztájába.

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • olaj a sütéshez

Cukkinis zabpalacsinta elkészítése:

1 Reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.

2. Üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy kevés sóval.

3. Add a tojáshoz a zabpehelylisztet, a tej felét és keverd simára.

4. Nyomd ki a vizet a reszelt cukkiniből és keverd a palacsinta masszához.

5. A maradék tejjel higítsd fel a cukkinis zabpalacsinta tésztáját.

6. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben.

7. Merj kb. 1 merőkanálnyi tésztát, öntsd a palacsintasütőbe, és oszlasd el a tésztát. Mivel a zabliszt hajlamos leüllepedni a tészta alján, ezért mindig keverd át a tésztát, mielőtt merítesz belőle.

8. Ha a cukkinis zabpalacsinta teteje már megszilárdul, és a széle kezd elvállni a sütő szélétől, egy spatula segítségével fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban megsül.

Hogyan használhatod a cukkinis zabpalacsintát?

Mint bármelyik palacsintát, leginkább sósan javasolt felhasználni.

Íme néhány ötlet:

.

Array
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!