Ha egy laktató, igazán magyaros ízvilágú cukkini receptet keresel, akkor a kolbásszal töltött cukkini neked való! Vannak, akik azért nem szeretik a cukkinit, mert hogy semleges az íze és csak diétás ételeket lehet belőle készíteni, hát ez nem az! Mivel a kolbász önmagában nagyon tömény lenne, ezért a töltelék kolbászos tarhonya, aminek a tetejére füstölt sajt és tejföl kerül.
Kolbásszal töltött cukkini hozzávalók:
- 3 db közepes zsenge cukkini
- 70 g kolbász
- 125 g tarhonya
- 1 db vöröshagyma
- 0,5 dl passzírozott paradicsom
- só
- bors
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- díszítésnek lilahagyma
Kolbásszal töltött cukkini elkészítése:
Először a kolbászos tölteléket készítsd el.
1.Karikázd fel a kolbászt. Én feleztem is, hogy kisebb darabok legyenek, így könnyebb a cukkinibe tölteni.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát.
3. Tedd egy serpenyőbe a kolbász karikákat és olvaszd ki őket.
4. A sült kolbász karikákat vedd ki a serpenyőből.
5. Tedd a kolbászzsírba a tarhonyát és folyamatosan kevergetve pirítsd meg.
6. Add a vöröshagymát a tarhonyához és pirítsd tovább kicsit.
7. Add a tarhonyához a passzírozott paradicsomot és keverd át.
8. Öntsd fel a tarhonyát meleg vízzel, keverd át, sózd és borsozd.
9. Alacsony lángon, fedővel letakarva főzd, míg a tarhonya magába nem szívja a folyadékot.
10. Keverd a tarhonyához a korábban megsütött kolbász karikákat.
Készítsd elő a cukkiniket:
1.Mosd meg jó alaposan a cukkiniket, vágd le a végüket és hosszában vágd őket félbe. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkini magjait.
2. Sózd meg a félbevágott cukkiniket és várj 5-10 percet. Ez idő alatt a cukkinik a sótól vizet fognak ereszteni. Ezt a vizet töröld le egy papírtörlővel.
3. Tedd a cukkiniket 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 15-20 percig.
4. Reszeld le a füstölt sajtot és keverd össze a tejföllel.
5. Vedd ki a sütőből az elősütött cukkiniket, és töltsd a cukkini hajókba kolbászos tarhonyát.
7. Tedd a tetejére a sajtos tejfölt.
8. Tedd vissza a sütőbe a kolbásszal töltött cukkiniket és süsd kb. 10-15 percig.
9. Ha megsültek, díszítsd apróra vágott lilahagymával és kolbász karikákkal.