Cukkinis lecsós nokedli egy finom, szaftos húsmentes egytálétel.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 30 dkg cukkini
- 0,5 dl passata
- só
- bors
- 0,5 dl étolaj
Nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 dl víz
Cukkinis lecsós nokedli recept:
1.A cukkinis lecsós nokedlihez készítsd elő az alapanyagokat:
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- darabold fel a paprikát
- darabold fel a paradicsomot
- darabold fel a cukkinit
2. Melegítsd fel az olajat.
3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd meg kicsit.
5. Add hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymát, keverd át és fedő alatt párold tovább. Ha szükséges, kevés vízet önts alá.
6. Ha már nagyjából megpuhultak a zöldségek, add hozzá a cukkinit is és fedő alatt párold puhára.
7. Fűszerezd sóval és borssal.
8. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz igazán sűrű a szaftja.
9. Tedd félre a cukkinis lecsót, és készítsd el a nokedlit.
10. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el a sóval.
11. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.
12. Forró, sós vízben főzd meg a nokedlit, szűrd le, majd keverd a cukkinis lecsóhoz, és már kész is a cukkinis lecsós nokedli.