cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkinis csirkemell ragu

cukkinis csirkemell ragu magyarosan

Cukkinis csirkemell ragu finom, szaftos étel. Ez a verzió magyaros ízvilággal készült, tésztával, nokedlivel, párolt rizzsel is lehet tálalni, de akár magában, egytálételként is megállja a helyét. Így egy diétás, paleo és ketogén diétába illeszthető étel.

Cukkinis csirkemell ragu hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 50 dkg cukkini
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj

Cukkinis csirkemell ragu elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd meg.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paradicsomot és paprikát.

4. Melegítsd fel a zsiradékot, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add hozzá a csirkemellet, és pirítsd fehéredésig.

6. Húzd le a tűzről és add hozzá a fűszerpaprikát, felkockázott paradicsomot, paprikát, keverd el, és öntsd fel egy kevés vízzel. Tedd vissza a tűzre, és közepes lángon főzd. Ha elfőné a levét, akkor mindig csak kevés vizet adjál hozzá.

7. Amíg fő a csirkemell, addig készítsd elő a cukkinit. Mosd meg jó alaposan, vágd le a két végét, szelelted fel kb. fél centis karikákra, és a karikákat negyedeld.

8. Amikor már majdnem puhára főtt a csirkemell, keverd hozzá a cukkinit, és főzd még pár percig. A cukkininek nem kell sok idő, és nem jó túlfőzni.

cukkinis csirkemell ragu tésztával

Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkinis csirkemell ragu
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!