Töltött cukkini bolognai raguval, olvadó mozzarellával a tetején rizs nélkül. Próbáld ki ezt az ízletes, olaszos cukkini receptet!
Bolognai töltött cukkini olaszosan hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 db sárgarépa
- 1 szál halványító zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
- 2,5 dl passata (olasz passzírozott paradicsom)
- 3 db kb. 30 dkg-os cukkini
- 3 db mozzarella golyó
- olaj
- só
- bors
Bolognai töltött cukkini olaszosan elkészítése:
Először a bolognai ragut, a töltött cukkini töltelékét készítsd el.
1.Aprítsd fel a vöröshagymát, reszeld le a sárgarépát és a zellert.
2. Egy kevés olajon párold meg a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a reszelt sárgarépát, és zellert és pirítsd meg kicsit a zöldségeket.
3. Add a darált húst a zöldségekhez, és pirítsd fehéredésig.
4. Add a passatat a darált húshoz, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket: oreganot, bazsalikomot, sót, borsozd.
5. Alacsony lángon főzd a darált húsos ragut, míg a hús meg nem puhul. Ez attól is függ milyen darált hús használsz, a marhának több idő kell, a pulyka gyorsabban elkészül.
6. Mosd meg a cukkiniket és vágd őket hosszában félbe, majd egy kanál segítségével vájd ki a közepüket, így megkapod a cukkini hajókat, amiket meg tudsz tölteni.
7. Kanalazd a darált húsos tölteléket a cukkini hajókba, és tegyél a tetejükre mozzarella sajtot.
8. Tedd a cukkini hajókat 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig, míg a sajt rá nem olvad.