Tejszínes cukkinis tészta parmezánnal, és fokhagymával. A kedvelt Chicken Alfredo vegetáriánus változata, ahol csirkemellet cukkinivel helyettesítjük.
Tejszínes cukkinis tészta hozzávalók:
4 adag
- 40 dkg cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán
- 50 dkg tészta (tagliatelle, linguine, fettuccine, spagetti)
- Só
- Bors
Tejszínes cukkinis tészta elkészítése:
1.Melegíts vizet a tészta főzéséhez.
2. A cukkini szeleteld fel fél karikákra.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Reszeld le a parmezánt.
5. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a cukkiniket. Több részletben csináld, hogy a cukkinik meg tudjanak pirulni. Vedd ki a kész cukkiniket a serpenyőből és tedd félre.
6. Ha szükséges, pótold az olajat, és tedd a serpenyőbe a felaprított vöröshagymát, sózd, és dinszteld meg.
7. Ha felforrt a víz, sózd meg és tedd a vízbe a tésztát. Főzd a tészta csomagolásán szereplő instrukció szerint, a lényeg hogy ne főzd túl, és azt is vedd számítása, hogy a tészta a tejszínes szószban is puhulni fog.
8. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.
9. Húzd le a serpenyőt a tűzről, és add a hagymához a tejszínt a reszelt parmezánt.
10. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Főzd addig, míg a sajt el nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
11. Tedd a cukkiniket a szószba.
12. Szűrd le a tésztát, de tegyél félre egy keveset a főzővízből.
13. A tésztát keverd a sajtos tejszínes csirkemellhez, ha túl sűrű a szósz, akkor hígítsd fel egy kis főzővízzel.
Frissen tálald!