Ha egy könnyen elkészíthető, mégis tápláló és színes ételre vágysz, a serpenyős zöldséges tészta tökéletes választás! A mediterrán fűszerezés és a balzsamecet pikáns ízvilága különleges karaktert ad az ételnek. Ideális választás rohanós hétköznapokra, hiszen alig fél óra alatt elkészül, és garantáltan az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 25 dkg fusili tészta
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg padlizsán
- 1 db kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db koktélparadicsom
- 8 szem olívabogyó
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- étolaj
Serpenyős zöldséges tészta recept:
1 A serpenyős zöldséges tésztához kockázd fel a cukkinit, padlizsánt, paprikát.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben és süsd meg rajta a fokhagymát.
4. Majd add hozzá a cukkinit, padlizsánt, paprikát, és kevergetve pirítsd meg kicsit.
5. Öntsd fel a paradicsom konzervvel, fűszerezd sóval, borssal, toscana fűszerkeverékkel.
6. Alacsony lángon főzd tovább.
7. Amikor a zöldségek megpuhultak, keverd hozzá a friss feldarabolt koktélparadicsomot, olívabogyót és balzsamecetet.
8. Főzd meg a tésztát.
9. Keverd össze a tésztát a vegyes zöldséges raguval és frissen tálald.





