Szaftos zöldséges rétes olvadó sajttal, ropogós leveles tésztában. Vacsorára, vendégvárónak, vagy csak úgy nassolni.
Hozzávalók – sajtos zöldséges rétes
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 10 dkg mozzarella
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 db tojás
- só
- olaj
Sajtos zöldséges rétes leveles tésztából recept:
1.Aprítsd fel a vöröshagymát, a cukkinit, sárgarépát, kaliforniai paprikát vágd julienne-re, azaz gyufaszál méretűre.
2. Egy serpenyőben melegíts egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
3. Add a hagymához a sárgarépát és a kaliforniai paprikát és párold kb. 5 percig.
4. Add a zöldségekhez a cukkinit, sózd meg és add hozzá a toscana fűszerkeveréket.
5. A zöldségeket párold még 5-7 percig, majd tedd félre és várd meg, míg kihűl.
6. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
7. A leveles tésztát tekerd ki, és tedd rá a zöldség masszát, úgy hogy a széleken maradjon pár cm.
8. Kockázd fel a mozzarella sajtot, és egyenletesen tedd a zöldségek tetejére, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.
9. A leveles tészta papírjának segítségével tekerd fel a rétest, a végeit hajtogasd össze.
10. Habarj el egy tojást, és kend át vele a zöldséges rétest, majd egy villával szurkáld meg, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.
11. Tedd a zöldséges rétest az előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig 200 fokon, majd csökkentsd a hőmérsékletet 180 fokra, és süsd még 25-30 percig, míg aranybarnára nem sül.
12. Vedd ki a sütőből, pihentesd, míg langyosra nem hűl, és akkor szeleteld fel.
13. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is lehet fogyasztani.