cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Sajtos cukkini lepény tepsiben

gluténmentes sajtos cukkini lepény

Sajtos cukkini lepény tepsiben egy finom cukkinis étel, ha szereted a cukkini tócsnit, ezt is imádni fogod.

Zabpehelyliszttel készült, így gluténmentes, de lehet hagyományos liszttel is készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 20 dkg zabpehelyliszt (fehérlisztet is lehet használni)
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Sajtos cukkini lepény tepsiben recept:

1 A sajtos cukkini lepényhez először melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

2. Reszeld le a sajtot.

3. Egy nagyobb tálba reszeld le a cukkinit.

4. Reszeld hozzá a fokhagymát.

5. Aprítsd fel a petrezselymet és add a cukkinihez.

6. Üsd a tojásokat a reszelt cukkinihez.

7. Add hozzá a sót, az olajat, a reszelt sajtot és keverd össze.

8. Végül keverd hozzá a zabpehelylisztet is.

9. Öntsd a cukkini lepény masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál vagy spatula segítségével egyengesd el.

gluténmentes sajtos cukki lepény sütés előtt

10. Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.

11. Vedd ki a sütőből, és pihentesd legalább 10 percig, utána szeleteld fel egy éles késsel.

Önmagában is lehet fogyasztani, vagy fokhagymás tejföllel, tejfölös túróval megkenni a tetejét. Akár kenyér helyettesítőként is fel lehet használni.

gluténmentes sajtos cukki lepény tepsiben

Array

Nézd meg ezeket a cukkini recepteket is!

Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajtos cukkini lepény tepsiben
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!