Ha összepárosítjuk a nyár két sláger ételét, a lecsót és a cukkinit, abból csak valami jó sülhet ki. Finom, laktató és még vegán is, mindenképp próbáld ki ezt a nyári ételt!
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini (kb. 30-40 dkg / db)
- só
Rizses lecsóhoz:
- 3 db paprika
- 1 db közepes paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 5 dkg rizs
Rizses lecsóval töltött cukkini recept:
1 Először a rizses lecsót készítsd el, ehhez vágd félbe és szeleteled fel a vöröshagymát.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Csumázd ki a paprikát és darabold fel.
4. Darabold fel a paradicsomot.
5. Mosd át a rizst.
6. Melegítsd fel az olajat edényben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add a hagymához a feldarabolt paprikát és pirítsd meg.
8. Húzd le a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd el, és öntsd fel 1 dl vízzel.
9. Add hozzá a felaprított fokhagymát, paradicsomot, sózd, borsozd.
10. Fedő alatt alacsony-közepes lángon főzd tovább.
11. Amikor a paprika nagyjából megpuhult, pótold a vizet, mert a rizs sok folyadékot magába fog szívni. Add a rizst a lecsóhoz és alacsony hőfokon főzd, míg a rizs meg nem puhul.
12. Mosd meg a cukkiniket, és hosszában vágd félbe. Egy kanál segítségével kapard ki a magos részt, és sózd meg.
13. Töltsd a rizses lecsót a cukkini hajókba.
14. Tedd a rizses lecsóval töltött cukkiniket 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
Nézd meg ezeket is:
.