Gyömbéres cukkinis csirkemell egy ázsiai ízvilágú egytálétel. Gyorsan elkészül, finom, ízletes könnyed vacsora lehet belőle.
Gyömbéres cukkinis csirkemell hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 db közepes zsenge cukkini (kb. 60 dkg)
- 1 db lilahagyma
- 4 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál almaecet
- 2 teáskanál cukor
- 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál chili pehely
- 1 teáskanál keményítő
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- tálaláshoz szezámmag
Gyömbéres cukkinis csirkemell elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet.
2. Adj a csirkemellhez 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál almaecetet, 1 teáskanál cukrot, keverd össze és tedd félre.
3. Egy pohárban, vagy kis tálban keverj össze
- 3 evőkanál szójaszószt,
- 1 teáskanál almaecetet,
- 1 teáskanál cukrot,
- a frissen reszelt gyömbért,
- 3 gerezd apróra vágott fokhagymát
- a chili pelyhet,
- vizet
- és keményítőt
4. Vágd le a cukkinik végét, szeleteld fel kb. 0,5 cm vastag karikákra, majd a karikákat negyedeld.
5. Aprítsd fel a lilahagymát.
6. Melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, öntsd bele a csirkemellet a levével együtt, és pirítsd fehéredésig kb. 3-4 perc. Majd vedd ki a csirkét és tedd félre.
7. Melegíts egy újabb evőkanál olajat, add hozzá a hagymát és párold 3-4 percig.
8. Keverd át a szószt és öntsd a hagymához és főzd még kb. fél percig.
9. Add a cukkinit a hagymához és főzd pár percig, míg a cukkini kicsit meg nem puhul.
10. Húzd le a tűzről és keverd a cukkinihez a csikemellet.
11. Tálaláskor szórd meg szezámmaggal a gyömbéres cukkinis csirkemellet.