Gombás cukkini ragu egy gyorsan elkészíthető finom, szaftos vega étel.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 db közepes cukkini (kb. 50 dkg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1 marék friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál toscana/provence fűszerkeverék)
- 0,5 dl olaj
Gombás cukkini ragu recept:
1 A gombás cukkini raguhoz tisztítsd meg és szeleteld fel a gombát.
2. Mosd meg, szárítsd meg és kockázd fel a cukkinit.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt, és pirítsd meg benne a gombát. Ha tapadásmentes a bevonata nincs szükség zsiradékra, de ha akarod, tehetsz alá egy kis olajat. Amikor a gomba összeesik, és elfőtte a levét, vedd ki a serpenyőből.
5. Önts egy kevés olajat a serpenyőbe, és pirítsd meg benne a cukkini kockákat, amikor megpirultak, sózd meg és vedd ki a serpenyőből.
6. Ha szükséges, pótold az olajat, és párold üvegesre a hagymát.
7. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd tovább 10-20 másodpercig.
8. Öntsd fel kb. fél deciliter vízzel, és főzd tovább közepes lángon, míg a víz el nem párolog és a hagyma meg nem puhul.
9. A tejfölt keverd el egy kevés meleg vízzel és add a hagymához, keverd simára.
10. Aprítsd fel a bazsalikomot és add a tejfölös alaphoz, fűszerezd sóval, borssal.
11. Keverd hozzá az előzőleg megpirított cukkinit és gombát.
12. Kóstold meg, ha szükséges fűszerezd még ízlésed szerint.
13. Párolt rizzsel vagy tésztával kínáld.