A cukkini rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár még a zsemle kiváltására is! Cukkini hozzáadásával nem csak gluténmentes fasírtot készíthetünk, de sokkal diétásabb is lesz!
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darálthús
- 20 dkg zsenge cukkini
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- gluténmentes zabkorba vagy aprószemű zabpehely
- olaj
Gluténmentes fasírt elkészítése:
1 Reszeld le a cukkinit, sózd be, és pihentesd 10 percig.
2. Üsd a tojást egy tálba, és habard el.
3. Add a tojáshoz a darálthúst reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, keverd jól össze a fűszerekkel.
4. Nyomd ki a nedvességet a reszelt cukkiniből, és keverd a darált húsoshoz, így elkészült a gluténmentes fasírt masszája.
5. Formázz nedves kézzel pogácsákat a masszából.
6. A folytatásnál több lehetőség is van:
- Ezeket a fasírtokat megsütheted 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt, ez a legdiétásabb változat. Dee kisütheted serpenyőben is olajban.
- A fasírt pogácsákat megforgatod zabkorpában, és úgy sütöd ki őket. Ez a verzió hasonlít leginkább a hagyományos fasírthoz.
- Aprószemű zabpehelyben forgatod meg a fasírtokat, és úgy sütöd ki.
Array
Összegzés
Recept neve
Gluténmentes fasírt cukkinivel
Szerző
Kerekesi Éva
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
3 Review(s) Based on
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!