A cukkinifasírt az egyik legnépszerűbb cukkinis étel, főételként, feltétként, köretként vagy nassolásként is fogyaszthatod. Ezt a rizsliszttel készült cukkinifasírtot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Gluténmentes cukkinifasírt hozzávalók:
- Egy méretesebb – vagy 2-3 kisebb cukkini
- 1 db tojás
- 17 evőkanál rizsliszt -mely a cukkini mérete és az arányok miatt az összedolgozás folyamán érzés szerint változhat.
- 2 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- a sütéshez repce, napraforgóolaj, vagy kókuszzsír
Cukkinifasírt rizsliszttel elkészítése
1.Reszeld le a cukkinit, facsard ki a levét és tedd egy nagyobb tálba.
2. Add hozzá a tojást, a rizslisztet – amennyit felvesz- a felvágott petrezselymet és a fűszereket ízlés szerint.
3. Gyúrd össze a masszát, hogy biztonsággal pogácsákat tudjál formázni belőlük, lehet hogy szükséges még hozzáadni egy kevés rizslisztet. Ez függ a tojás méretétől és hogy mennyire nedves a cukkini.
4. Formázz a cukkinifasírt masszájából nedves kézzel golyókat és lapítsd kicsit le őket.
5. Az elkészült cukkinifasírtokat felhevített olajban megforgatva süsd enyhén pirosra.
Szinte bármilyen körettel tálalhatod, én hajdinával és a kukoricakásával, azaz puliszkával is kipróbáltam, mindegyik önmagáért beszél.
A receptet Berekai Judit készítette, eredetileg a napimuzsa.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publkálva.