cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Francia lecsó

francia lecsó, cukkinis lecsó padlizsánnal

A francia lecsó (Ratatouille) egy igazi nyári egytálétel sok-sok zöldséggel, egy cukkinis lecsó padlizsánnal, paradicsommal, paprikával, hagymával. Főételként és köretként is lehet fogyasztani.

Francia lecsó hozzávalók:

  • 25 dkg padlizsán
  • 50 dkg cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál provence fűszerkeverék
  • bors
  • olívaolaj, ha paleósra szeretnéd kókuszzsír

Francia lecsó recept:

1.Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

2. Mosd meg a cukkinit és padlizsánt és szeleteld kb. 2×2 cm-es kockákra (héjastul).

3. A kaliforniai paprikát és a paradicsomot szintén szeleteld kb. 2×2 cm-es kockára.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

5. Egy tűzálló edényben, amit később a sütőbe is be tudsz rakni melegíts egy kis olívaolajat, és néhány perc alatt időnként kevergetve pirítsd meg a padlizsán kockákat. Ha elkészültek vedd ki az edényből.

6. Ha szükséges pótold az olívaolajat, és pirítsd meg a cukkini kockákat is, majd vedd ki az edényből.

7. Pirítsd meg a kaliforniai paprika kockákat is és vedd ki az edényből.

8. Tedd az edénybe a felaprított vöröshagymát és párold üvegesre.

9. Add a hagymához a fokhagymát és a paradicsomot, és párold meg kicsit, hogy a paradicsom összeessen.

10. Add a paradicsomhoz a korábban megpirított padlizsánt, cukkinit, kaliforniai paprikát és keverd össze.

11. Sózd, borsozd és add hozzá a provence fűszerkeveréket, és keverd el a fűszereket.

12. Tedd a francia lecsót az előmelegített sütőbe kb. 15 percre.

 

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Francia lecsó
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!