Ez a töltött cukkini sokkal inkább egy vendégváró, vagy snack étel, mintsem egy főétel. Igazi görögös ízvilágú vega töltött cukkini fetás paprikakrémmel.
Hozzávalók:
Sült paprikarkémhez:
- 2 db kápia paprika (kb. 40 dkg)
- 13 dkg feta sajt
- 4 evőkanál görögjoghurt
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál friss citromlé
- frissen őrölt bors
Cukkinihez:
- 6 db kicsi zsenge cukkini (kb. 10-15 dekások)
- olívaolaj
Fetás paprikakrémmel töltött cukkini elkészítése
1 Először a sült paprikakrémet készítsd el, ehhez melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágd félbe a paprikákat, és vedd ki a csumáját és a magokat. Egyben is meg lehet sütni, de könnyebb nyersen megszabadulni a magoktól.
3. Tedd a paprikákat egy sütőpapírral bélelet tepsire vágott felükkel lefelé, és 20-30 perc alatt süsd meg őket.
4. Ha már megsültek (megfeketedtek) a paprikák, csomagold be őket alufóliába, vagy egy zacskóba, és várj kb. 10 percet. A gőztől a paprikál héja el fog válni a hústól, és könnyedén el tudod távolítani.
5. Tedd a megtisztított paprikákat egy aprítógépbe, add hozzá a feta sajtot, olívaolajat, citromhéjat, görögjoghurtot, és turmixold krémesre. A joghurt mennyiségét az alapján adagold, hogy mennyire sűrű krémet szeretnél.
6. Fűszerezd frissen őrölt borssal, ha szereted a csípőset, akkor egy kevés chilit is rakhatsz bele.
7. Vágd hosszában félbe a cukkiniket, és egy kanál segítségével távolítsd el a magos részt. A kis cukkinikben nincs túl sok mag, nem kell túl nagy mélyesét vájni, a paprikakrém elég intenzív, kevés is elég belőle.
8. Kend meg vékonyan olívaolajjal a cukkinihajókat, és egy grill, vagy egy hagyományos serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Azért kell kicsi, zsenge cukkiniket használni, mert azokat nem kell sütni, akár nyersen is fogyaszthatóak.
9. Töltsd a paprikakrémet a cukkini hajókba, már kész is a fetás paprikakrémmel töltött cukkini!
Ha marad a fetás paprikakrémből, azt felhasználhatod mártogatósnak rántott cukkini vagy cukkini tócsni mellé is.