A cukkinis spagetti (Spaghetti alla Nerano) egy finom vega egytálétel, ahol a tésztaszósz is cukkiniből készül.
Cukkinis spagetti hozzávalók:
2 adaghoz
- 16 dkg spagetti tészta, lehetőleg durum tészta
- 40 dkg cukkini
- 10 dkg parmezán sajt
- pár db friss bazsalikom levél
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
Cukkinis spagetti recept:
1 A cukkinit mosd meg jó alaposan, vágd le a két végét és szeleteld fel fékony karikákra.
2. Egy nagyobb serpenyőben, amiben majd később a tészta is elfér, melegíts olívaolajat, és süsd meg a cukkini karikákat. Ezt több részletben tudod megcsinálni, mert csak úgy férnek el. A sült cukkini karikákat szedd ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
3. Reszeld le a sajtot.
4. Forralj vizet a spagetti főzéséhez. Ha felforrt a víz, sózd meg, tedd bele a spagettit és főzd a csomagoláson lévő instrukció szerint „al dente”-re.
5. Amíg fő a tészta, roppants össze egy gerezd fokhagymát, és egy kevés olajon pirítsd meg, majd vedd ki a serpenyőből.
6. Ha kész a spagetti, szűrd le, de egy pohárnyit tegyél félre a főzővízből.
7. A lecsepegtetett spagettit, tedd a serpenyőbe, ahol a fokhagymás olaj van, és forgasd át.
8. A sült cukkini felét turmixold le a friss bazsalikommal. Adj hozzá egy keveset a tészta főzővizéből és a reszelt sajtot, és turmixold krémes állagúra. A főzővizet úgy adagold, hogy krémes, tésztaszósz állagú legyen. Sózd meg a cukkinis szószt.
9. Keverd a cukkinis szószt a spagettihez, és a sült cukkini karikákat.
10. A cukkinis spagettit csak frissen jó fogyasztani.