Vegán cukkinis padlizsános lecsó magyarosan.
A mediterrán lecsók gyakori hozzávalója a cukkini vagy a padlizsán, gondoljunk csak a francia lecsóra, vagy a szicíliai caponatara. Magyaros lecsót is gazdagíthatjuk cukkinivel és padlizsánnal, egy vega, laktató zöldségételt kapunk.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini kb. 30 dkg
- 1/2 db padlizsán
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- étolaj
Cukkinis padlizsános lecsó recept:
1 A cukkinis padlizsános lecsóhoz vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel.
2. Darabold fel a paprikát.
3. Hámozd meg és kockázd fel a paradicsomot.
4. A cukkinit és a padlizsánt kockázd fel.
5. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát.
7. Add hozzá a paprikát és paradicsomot öntsd fel egy kevés vízzel és közepes lángon főzd.
8. Kb. 10 perc után add hozzá a padlizsán és cukkini kockákat is. Fűszerezd sóval, borssal, és önts alá még eg kevés vízet.
9. Közepes lángon főzd tovább, míg minden zöldség meg nem puhul.
10. Friss kenyérrel, párolt rizzsel tálald.
Tippek a cukkinis padlizsános lecsóhoz
Ha szereted a csípőset, tehetsz bele erőspaprikát is.
Ha még különlegesebb ízt szeretnél, használj füstölt fűszerpaprikát.
Gazdagíthatod kolbásszal vagy virslivel is.
Próbáld ki a cukkinis padlizsános tésztát is!