cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkinis muszaka

cukkini muszaka tányéron

Bár az eredeti muszakához padlizsánt használnak, cukkinivel is el lehet készíteni, és legalább olyan finom lesz a végeredmény. A cukkinis muszakára úgy is tekinthetünk, mint egy különleges, laktató rakott cukkinire darált hússal és krumplival.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 30 dkg)

Húsos raguhoz:

  • 50 dkg pulyka darálthús
  • 1 db darabolt paradicsom konzerv 400g
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 nagy csipet fahéj
  • bors
  • olívaolaj

Besamel mártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • bors
  • szerecsendió

Tetejére:

  • 3 dkg gouda sajt

Cukkinis muszaka elkészítése:

1 A cukkinis muszakához először főzd meg a krumplit héjában, majd pucold meg, és karikázd fel.

2. Karikázd fel a cukkinit, és egy serpenyőben kevés olajon süsd meg a cukkini karikák mindkét oldalát. Ettől finomabb is lesz, és nem fogja a cukkiniből kiszabaduló nedvesség eláztatni az ételt.

3. Készítsd el a húsos ragut a muszakához, ehhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a darált húst és a fokhagymát, és pirítsd meg.

6. Add hozzá a paradicsom konzervet, fűszerezd sóval, borssal, fahéjjal, babérlevéllel, és alacsony hőfokon főzd puhára.

7. A besamel mártáshoz olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd meg.

8. Öntsd fel a langyos tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrítsd be.

9. Vedd le a tűzről, és várj, míg langyosra nem hűl. Ekkor keverd hozzá a tojássárgákat.

10. Vékonyan kenj ki olajjal egy sütőtálat, és helyezd el rajta a főtt krumpli karikákat, majd sózd meg.

11. Halmozd rá a paradicsomos ragut.

12. Tedd a húsra a cukkini karikákat.

13. Öntsd a tetejére a besamel mártást.

14. Szórd meg reszelt sajttal a cukkini muszaka tetejét.

15. Tedd a cukkinis muszakát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig. Tálalás előtt pihentesd 20 percig, úgy könnyebb lesz szeletelni.

További rakott cukkini recepteket a linkre kattintva találsz.

cukkini muszaka tepsiben

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkinis muszaka
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!