Fetával töltött cukkini, egy vegetáriánus töltött cukkini recept hús és rizs nélkül. Különleges, diétás, igazi ízkavalkád.
Pár éve nagy sláger volt a sült feta, mikor a feta sajtot paradicsommal sütötték meg, és abból készítettek tészta szószt. Ez a recept adott inspirációt a fetával töltött cukkinihez. Mivel a feta önmagában túl tömény, túl sós, így a paradicsom édessége jól lágyít rajta, az oregánónak, lilahgymának és olívabogyónak köszönhetően kicsit a görög salátára is emlékeztet az ízvilága.
Hozzávalók:
2 darabhoz
- 1 db közepes cukkini (kb. 30-40 dkg)
- 5 dkg feta sajt
- 2 db közepes koktélparadicsom (7-8 dkg)
- 4 db olívabogyó
- 4 evőkanál passzírozott paradicsom
- 1/2 db kisebb lilahagyma
- 1 nagy csipet oregánó
- só
Fetával töltött cukkini elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Mosd meg a cukkinit, vágd félbe, és egy kanállal vájd ki a magos részét. Sózd meg és tedd félre.
3. Kockázd fel a paradicsomot és tedd egy tálba.
4. Kockázd fel a lilahagymát, kb. fél centis darabokra, és add a paradicsomhoz.
5. Karikázd fel az olívabogyót és add ezt is a paradicsomhoz.
6. Kockázd fel a fetát, egy keveset tegyél félre, ami majd a tetejére kerül, a többit add a paradicsomhoz.
7. Add a töltelékhez a passzírozott paradicsomot, oregánót, és keverd össze.
8. Töltsd a paradicsomos, fetás tölteléket a cukkinihajókba.
9. Szórd meg a tetejét a maradék feta sajttal, amit félreraktál.
10. Tedd a fetával töltött cukkini egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd készre 20-30 perc alatt.
Próbáld ki ezeket a feta sajtos recepteket is:
- Mediterrán töltött cukkini
- Zöldséges fetás wrap
- Aszalt paradicsommal fetával töltött csirkemell rántva
- Sütőtök saláta fetával
- Görög saláta csirkemellel
.