cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkini pörkölt

vegán cukkini pörkölt rizzsel

Pörköltet nem csak húsból, de zöldségekből is lehet készíteni, mint például a cukkini pörkölt. Ha szereted a magyaros ízeket, de vega vagy diétás receptet keresel, akkor mindenképp próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini (kb. 60 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db. paradicsom
  • 1 db. tv paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Cukkini pörkölt elkészítése:

1 Karikázd fel a megmosott cukkini ujjnyi vastag szeletekre, és negyedeld a szeleteket.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Melegítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, az enyém 28 cm-es, és pirítsd meg benne a cukkini kockákat, ha kell több részletben. A pirítástól intenzívebb lesz a cukkini íze, és azért hívják pörköltnek, hogy pörköljünk neki oda. Ezt több részletben érdemes csinálni, ha túl sok cukkini van egyszerre a serpenyőben, akkor nem tudnak pirulni. Vedd ki a serpenyőből a cukkiniket és tedd félre.

5. Ha szükséges pótold az olajat a serpenyőben, és add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.

7. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.

8. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

9. Egy botmixerrel pürésítsd a zöldségeket, ettől lesz finom, sűrű szaftja a cukkini pörköltnek.

10. Keverd a pörköltalaphoz a cukkinit, sózd, borsozd, csak épphogy főzd össze. Nem kell sokáig főzni, mert a cukkinit a már meg lett pirítva, és úgy a jó, ha a cukkini kicsit roppanós marad, nincs túlfőzve.

vegán cukkini pörkölt serpenyőben

A cukkini pörkölthöz jól illik a bulgur, párolt rizs, köles, tészta, rizibizi.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkini pörkölt
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!