Cukkini tócsni egy kis extrával, hogy a húsevőknek se legyen hiányérzete! Keverj apró kockára vágott csirkemellet a tócsni tésztájába és isteni finom és laktató ételt kapsz!
Cukkini tócsni csirkemellel hozzávalók:
6 db-hoz
- 40 dkg zsenge cukkini
- 20 dkg csirkemell
- 1 db tojás
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 dkg parmezán sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál provance fűszerkeverék
- só
- olaj a sütéshez
Cukkini tócsni csirkemellel elkészítése:
1.Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és reszeld le. Sózd be a reszelt cukkinit és tedd félre.
2. Kockázd fel a csirkemellet nagyon apró, kb. fél centiméteres kockára és sózd be kicsit.
3. Üsd a tojást egy tálba és habard el.
4. A reszelt cukkini a sótól levet fog ereszteni, nyomd ki a levet és add a tojáshoz.
5. Add a felkockázott csirkemellet is a tojáshoz.
6. Reszeld a fokhagymát és a parmezán sajtot a masszához, és add hozzá a provance fűszerkeveréket is, majd keverd össze.
7. Add a zabpehelylisztet is a masszához és keverd simára.
8. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben.
9. Tegyél néhány kanálnyi masszát a serpenyőbe és lapogasd el a kanál hátuljával.
10. Közepes lángon süsd a cukkinis tócsni, míg az egyik oldala meg nem sül.
11. Egy határozott mozdulattal egy sütőlapát segítségével fordítsd meg. Erre azért van szükség, mert ez a massza kicsit darabos, és könnyen szétesik.
12. Süsd meg a másik oldalát is.
13. A megsült csirkemelles tócsnikat tedd egy tányérra, és frissen tálald, a tejföl nagyon jól passzol hozzá.