Egy finom zöldséges pite, amit melegen és hidegen is fogyaszthatsz. Vacsorára, reggelire, vendégvárónak is kiváló a cukkinis kukoricás quiche!
Cukkinis kukoricás quiche hozzávalók:
26 cm-es formához
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 1 kávéskanál só
- 4-5 evőkanál jéghideg víz
Töltelékhez:
- 30-35 dkg cukkini
- 1/2 db lilahagyma
- 10 dkg főtt kukorica (konzerv is jó)
- 2 dl tejszín 30% -os
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 5 dkg ementáli sajt
- só
- olívaolaj
Cukkinis kukoricás quiche elkészítése:
1.Először a quiche tésztáját készítsd el. Ehhez a hideg felkockázott vajat morzsold el a liszttel és a sóval (ezt a folyamatot akár aprítógéppel is végezheted). Ha már csak kisebb darabok vannak benne, kanalanként adagolj hozzá egy kevés jéghideg vizet, de csak annyit, hogy éppen összeálljon tésztává. A tészta golyót csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe 1 órára.
2. Mosd meg a cukkinit, vágd le a végeit és karikázd fel, sózd be és tedd félre állni.
3. Egy papírtörlő segítségével töröld le a cukkinikről a vizet, amit a sótól eresztenek, és egy kevés olívaolajon süsd elő aranybarnára a cukkini karikákat, majd tedd őket félre.
4. Kockázd fel a lilahagymát és pirítsd meg olívaolajon és tedd félre.
5. Ha nem konzerv kukoricát használsz, akkor főzd meg a kukoricát.
6. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
7. Vedd ki a hűtőből a quiche tésztáját, és nyújtsd ki kb. 0,5 cm vastagságúra.
8. Tedd a quiche tésztáját egy pite formába szurkáld meg villával, tegyél rá sütőpapírt és valami nehezéket babot, rizst, vagy sütőgyöngyöt.
9. Süsd elő a quiche tésztáját 15 percig.
10. Közben készítsd elő a quiche töltelékét.
11. Reszeld le a sajtot.
12. Tedd egy keverő tálba a tojásokat, habard el, add hozzá a tejszínt, tejet, reszelt sajtot, sót és keverd össze.
13. Tedd a tejszínes keverékbe az elősütött cukkinit, lilahagymát és kukoricát.
14. Ha elősült a quiche tésztája vedd ki a sütőből, távolítsd el a sütőpapírt és nehezéket, és öntsd a tejszínes cukkinis keveréket a tésztára és igazgasd el.
15. Tedd a cukkinis kukoricás quiche-t a sütőbe 35-40 percre.
16. Tálalás előtt pihentesd, várd meg, míg langyosra hűl, de hidegen is nagyon finom!