Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel rizs nélkül. Szaftos, ízletes és diétás is!
Hozzávalók – Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel
- 2 db zsenge cukkini, kb. 25 dkg/db
- 30 dkg csirkemell
- 2 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 125 g mozzarella
- olaj
- só
Töltött cukkini paradicsomos csirkemellel elkészítése:
Először a cukkini töltelékét, a paradicsomos csirkemell ragut kell elkészíteni.
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegíts egy kevés olajat és párold üvegesre a vöröshagymát.
4. Add a hagymához a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.
5. Add hozzá a felaprított fokhagymát, a passatát, toscana fűszer keveréket, keverd össze, és alacsony lángon főzd, míg a csirkemell meg nem puhul.
6. Vágd le a cukkinik végét, és hosszában vágd ketté. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkinik belsejét.
7. Kanalazd a paradicsomos csirkeragut a cukkini hajókba.
8. Szeleteld fel a mozzarella sajtot, és tedd a töltött cukkinik tetejére.
9. Tedd a cukkiniket 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig, míg a sajt rá nem olvad.