Ha igazán ropogós bundát szeretnél a rántott cukkininek, készítsd panko morzsával.
A panko morzsa egy speciális zsemlemorzsa, amit elsősorban a japán konyhában használnak, de már az egész világon elterjedt a használata.
A panko morzsa sokkal nagyobb darabokból áll, az állaga, könnyű, légies, szilánkos. Emiatt kevesebb zsiradékot szív magába, így a panko morzsával készített rántott hús kevesebb kalóriát fog tartalmazni, ezáltal egészségesebb.
A nagyobb szupermarketekben, ázsia boltban, gasztroboltokban be lehet szerezni.
Rántott cukkini panko morzsával hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cukkini, kb. 70 dkg
- 1 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg panko morzsa
- só
- 2 dl olaj
Rántott cukkini panko morzsával recept:
1.Mosd meg a cukkinit, vágd le a végüket, szeleteled fel kb. 1 cm-es karikákra, sózd be, és tedd félre kb. 10-15 percre.
2. Készítsd elő az alapanyagokat a rántott cukkini panírozásához:
- tedd egy tálba a lisztet
- egy másik tálba üsd a tojást, egy csipet sóval habard el
- a harmadik tálba tedd a panko morzsát
3. A cukkini a sótól levet fog ereszteni, ezért a cukkini karikákat panírozás előtt papírtörlővel töröld szárazra.
4. A cukkini karikákat hempergesd meg a lisztben, a felesleget rázd le.
5. Mártsd bele a belisztezett cukkinit a felvert tojásba.
6. Végül forgasd meg a panko morzsában. Mivel a panko morzsa nagyobb darabokból áll, a panír nem lesz olyan egyenletes, mint a hagyományos rántott cukkini esetében.
7. Melegíts olajat egy serpenyőben, és bő olajban közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
8. A kisült rántott cukkiniket tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
9. A rántott cukkinit frissen tálald, köret ötleteket a linkre kattintva találsz.