cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Sajtos cukkini lepény tepsiben

gluténmentes sajtos cukkini lepény

Sajtos cukkini lepény tepsiben egy finom cukkinis étel, ha szereted a cukkini tócsnit, ezt is imádni fogod.

Zabpehelyliszttel készült, így gluténmentes, de lehet hagyományos liszttel is készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 20 dkg zabpehelyliszt (fehérlisztet is lehet használni)
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Sajtos cukkini lepény tepsiben recept:

1 A sajtos cukkini lepényhez először melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

2. Reszeld le a sajtot.

3. Egy nagyobb tálba reszeld le a cukkinit.

4. Reszeld hozzá a fokhagymát.

5. Aprítsd fel a petrezselymet és add a cukkinihez.

6. Üsd a tojásokat a reszelt cukkinihez.

7. Add hozzá a sót, az olajat, a reszelt sajtot és keverd össze.

8. Végül keverd hozzá a zabpehelylisztet is.

9. Öntsd a cukkini lepény masszáját a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy kanál vagy spatula segítségével egyengesd el.

gluténmentes sajtos cukki lepény sütés előtt

10. Tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.

11. Vedd ki a sütőből, és pihentesd legalább 10 percig, utána szeleteld fel egy éles késsel.

Önmagában is lehet fogyasztani, vagy fokhagymás tejföllel, tejfölös túróval megkenni a tetejét. Akár kenyér helyettesítőként is fel lehet használni.

gluténmentes sajtos cukki lepény tepsiben

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Sajtos cukkini lepény tepsiben
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!