A quesadilla egy mexikói étel, tortilla lap közé tesznek olvasztott sajtot és különféle töltelékeket. Egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom. Fogyaszthatod reggelire, vacsorára vagy csak úgy! Így készíts cukkinis quesadillát!
Cukkinis quesadilla hozzávalók:
- 20 dkg cukkini
- 4 db tortilla lap (házi tortilla receptet itt találsz)
- 7 dkg sajt, pl trappista
- 1 db paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál főtt kukorica (konzervből)
- só
- + tejföl a tálaláshoz
Cukkinis quesadilla elkészítése:
1.Karikázd fel a cukkinit, 2-4 mm vastag szeletekre, sózd be, és tedd félre.
2. A paradicsomot kockázd fel 0,5 x 0,5 cm-es kockákra és tedd egy tálba.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát amilyen picire tudod, és add a paradicsomhoz.
4. Add a főtt kukoricát a paradicsomhoz és hagymához, és keverd össze.
5. Reszeld le a sajtot.
6. Hevíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd meg a cukkini karikák mindkét oldalát. Sütés előtt töröld szárazra a cukkini karikákat, mert sótól levet fognak ereszteni.
7. Ha megsültek a cukkini karikák, tedd őket félre.
8. Tegyél egy tortillát a serpenyőbe, és ha átmelegedett, fordítsd meg.
9. Szórd meg reszelt sajttal a tortillát, majd csak a tortilla egyik felére helyezd az előre sütött cukkini karikákat, és szórj rá a paradicsomos, hagymás, kukoricából.
10. Ha a sajt nagyjából megolvadt, hajtsd rá a tortilla másik felét egy sütőlapát segítségével a töltelékre. Az olvasztott sajttól össze fog ragadni.
11. Süsd még kicsit a félbehajtott quesadilla mindkét oldalát, hogy a sajt jól megolvadjon.
12. Frissen tálald, félbevágva, tejföllel és salátát is adhatsz mellé.