Cukkini édesburgonya tócsni, egy finom, különleges húsmentes cukkini recept.
Hozzávalók:
- 1 db közepes édesburgonya (kb. 25 dkg)
- 1 db közepes cukkini (kb. 30 dkg)
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fajitas fűszerkeverék (fajitas fűszerkeverék recept itt)
- só
- olaj
Cukkini édesburgonya tócsni recept:
1 Hámozd meg az édesburgonyát és reszeld le.
2. Mosd meg a cukkinit, és reszeld az édesburgonyához.
3. Keverd össze, sózd meg és pihentesd kb. 10 percig.
4. Nyomd ki a nedvességet a reszelt zöldségekből.
5. Reszeld hozzá a fokhagymát.
6. Keverd a zöldségekhez a fajitas fűszerkeveréket.
7. Add a masszához egyesével a tojásokat.
8. Végül a lisztet. A liszt mennyisége attól is függ, hogy mennyi nedvesség maradt a zöldségekben és mekkora méretűek a tojások.
9. Melegíts olajat egy serpenyőben, halmozz egy evőkanálnyi mennyiséget a serpenyőbe, és a kanál hátoldalával lapogasd el. Folytasd, amennyi tócsni egyszerre elfér.
10. Közepes lángon süsd aranybarnára a cukkini édesburgonya tócsnik mindkét oldalát.
11. A megsült cukkini édesburgonya lapcsánkákat szedd egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
Magában és köretként is fogyaszthatod, tálalhatod tejföllel, reszelt sajttal.
Próbáld ki ezeket a tócsni recepteket is:
.