cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkini édesburgonya tócsni

cukkini édesburgonya tócsni

Cukkini édesburgonya tócsni, egy finom, különleges húsmentes cukkini recept.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes édesburgonya (kb. 25 dkg)
  • 1 db közepes cukkini (kb. 30 dkg)
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fajitas fűszerkeverék (fajitas fűszerkeverék recept itt)
  • olaj

Cukkini édesburgonya tócsni recept:

1 Hámozd meg az édesburgonyát és reszeld le.

2. Mosd meg a cukkinit, és reszeld az édesburgonyához.

3. Keverd össze, sózd meg és pihentesd kb. 10 percig.

4. Nyomd ki a nedvességet a reszelt zöldségekből.

5. Reszeld hozzá a fokhagymát.

6. Keverd a zöldségekhez a fajitas fűszerkeveréket.

7. Add a masszához egyesével a tojásokat.

8. Végül a lisztet. A liszt mennyisége attól is függ, hogy mennyi nedvesség maradt a zöldségekben és mekkora méretűek a tojások.

9. Melegíts olajat egy serpenyőben, halmozz egy evőkanálnyi mennyiséget a serpenyőbe, és a kanál hátoldalával lapogasd el. Folytasd, amennyi tócsni egyszerre elfér.

10. Közepes lángon süsd aranybarnára a cukkini édesburgonya tócsnik mindkét oldalát.

11. A megsült cukkini édesburgonya lapcsánkákat szedd egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Magában és köretként is fogyaszthatod, tálalhatod tejföllel, reszelt sajttal.

Próbáld ki ezeket a tócsni recepteket is:

.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkini édesburgonya tócsni
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!