A tejfölös mustáros csirkemell ragu cukkinivel egyszerre krémes, fűszeres és könnyed fogás, amit percek alatt elkészíthetsz. A csirkemell és a zsenge cukkini tökéletes páros, a mustáros-tejfölös szaft pedig különlegesen selymes ízt ad az ételnek. Ideális választás hétköznapi ebédre vagy vacsorára — laktató, mégis könnyed.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 0,5 dl olaj vagy zsír
Tejfölös mustáros csirkemell ragu cukkinivel recept
1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- aprítsd fel a vöröshagymát
- aprítsd fel a fokhagymát
- darabold fel a cukkinit
3. Melegítsd fel az zsiradékot egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a fokhagymát párold őket együtt pár percig.
5. Add hozzá a csirkemell csíkokat, és pirítsd fehéredésig.
6. Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst épphogy ellepje.
7. Főzd kb. 10 percig, majd add hozzá a feldarabolt cukkinit, és főzd tovább, míg a cukkini is meg nem puhul. Ehhez nem kell sok idő.
8. Keverd csomómentesre a tejfölt a mustárral. Keverj hozzá egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.
9. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd.
A tejfölös mustáros csirkemell raguhoz jól illik párolt rizs, főtt tészta.
Nézd meg ezeket a cukkini recepteket is!





Based on 1 Review(s)