Nyári minestrone leves tésztával egy finom, laktató zöldségleves mediterrán ízvilággal.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini (kb. 20 dkg)
- 2 szál halványító zeller (angol zeller)
- 3 db sárgarépa
- 1/4 kelkáposzta
- 20 dkg zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 2 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg tészta, lehetőleg durum
Nyári minestrone leves recept
1.Karikázd fel a sárgarépát, a zeller szárat, a cukkini vágd kb. 1×1 cm-es darabokra. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
2. Egy lábosban melegítsd fel az olívaolajat és tedd bele a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert és pirítsd néhány percig.
3. Öntsd fel a passatával és fél liter vízzel (ha van alapleved, használd azt), sózd, borsozd és add hozzá a toscana fűszerkeveréket.
4. Csíkozd fel a kelkáposztát, és 15 perc múlva add a leveshez a zöldborsóval és a cukkinivel együtt.
5. Főzd tovább a nyári minestrone levest, és ha nagyjából megpuhultak a zöldségek főzd bele a tésztát is. Lehetséges, hogy pótolni kell még a vizet, ha nagyon besűrűsödne.
Nézd meg ezeket a cukkini recepteket is!
