cukkinis ételek, cukkini receptek képekkel

Cukkini lecsó tojással

cukkini lecsó tojással

A cukkini lecsó tökéletes nyári étel, könnyed és finom, a tojástól lesz igazán laktató.

Cukkini lecsó tojással hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 2 kis zsenge cukkini (salátacukkini)
  • 2 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj vagy füstölt szalonna
  • 3-4 tojás

 Cukkini lecsó tojással elkészítése:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk mind a kétféle hagymát. A fokhagymát fokhagymanyomón is átnyomhatjuk.

2. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, a paprikák csumáját eltávolítjuk, mindkettőt ízlés szerinti méretűre vágjuk. A cukkinik két végét levágjuk, majd hosszában négyfelé vágjuk és felszeleteljük, így vékony körcikkeket kapunk eredményül.

3. Egy lábos aljára teszünk egy kevés olajat vagy kevés apróra vágott füstölt szalonnát. A szalonna zsírját kisütjük, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A zsiradékra tesszük a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is, forgatunk rajta néhányat, amíg felcsap a fokhagyma illata.

4. A hagymákhoz adjuk a paprikát és cukkinit, megsózzuk, majd nagyjából tíz percig főzzük saját levében fedő nélkül. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot is, és továbbra is fedő nélkül főzzük. (Ha levesesen szeretjük, hagyhatjuk kisebb lángon, illetve tehetünk rá egy félrehúzott fedőt, ha kevés lével vagy lé nélkül szeretjük jobban, akkor végig fedő nélkül és erősebb lángon főzzük.)

5. Addig főzzük, amíg elérik az ízlés szerinti állagot a zöldségek. Adjuk a felvert tojásokat a lecsóhoz, óvatosan keverjük át néhányszor, míg megfő benne a tojás.

6. Ha elkészült a cukkinis lecsó, kóstoljuk meg, ha ízetlennek érezzük, sózzuk utána, majd hagyjuk még egyszer felforrni.

7. Melegen tálaljuk a cukkini lecsót.

Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Cukkini lecsó tojással
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Értékelés
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!