Cukkinis melegszendvics, egy finom vacsora vagy reggeli ötlet cukkiniből három változatban is!
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge cukkini
- só
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg sajt (gouda, trappista)
- 2 evőkanál philadelphia krémsajt
- kenyér
Opcionálisan:
- paradicsom
- olívaolaj
- sonka
Cukkinis melegszendvics recept:
1 A cukkinis melegszendvicshez először a cukkinit kell előkészíteni. Ehhez mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és darabold fel kb. fél centis kockákra.
2. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben tedd bele a cukkini kockákat, és kevergetve pirítsd meg. A végén fűszerezd sóval és a toscana fűszerkeverékkel. Keverj hozzá egy kevés reszelt sajtot, és forgasd át, hogy a cukkini hőjétől a sajt megolvadjon, így kicsit összetapadnak a cukkinidarabok.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sűtőpapírral egy tepsit.
4. Állítsd össze a cukkinis melegszendvicseket. Én három féle változatot készítettem:
- Az első változatnál megkentem a kenyeret philadelphia krémsajttal, ráhalmoztam a cukkinit és a tetejét beborítottam egy szelet trappista sajttal. Lehet reszelt sajtot is használni.
- A második változatban gondoltam a húsimádókra is, így a krémsajtos kenyérre először egy szelet sonka került, ezt követően a cukkini és a sajt.
- A harmadik változat ötletét a „pan con tomate” spanyol étel, azaz a paradicsomos kenyér ötletete adta. A spanyolok szoktak úgy szendvicset készíteni, hogy nem vajjal kenik meg, hanem lereszelnek egy friss paradicsomot, és a kenyeret meglocsolják egy kevés olívaolajjal, majd megkenik ezzel a paradicsompürével, és erre jönnek a feltétek. A kenyeret én is megkentem olívaolajjal és reszelt paradicsommal, erre jött a cukkini és a sajt a tetejére.
5. A cukkinis melegszendvicseket tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10-12 percig, míg a sajt meg nem olvad a tetején, és frissen tálald.
Próbáld ki ezeket a recepteket is: