Ha gyorsan készítenél egy laktató fogást, próbáld ki a cukkinis gombás tésztát. Ha nem teszel parmezánt a tetejére, vegánok is fogyaszthatják.
Cukkinis gombás tészta hozzávalók:
2 kisebb adaghoz
- 15 dkg penne tészta (durumtészta)
- 25 dkg gomba
- 25 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kávéskanál provance fűszerkeverék
- 0,5 dl olívaolaj
- tálaláshoz: parmezán (elhagyható, ha vegánra szeretnéd)
Gombás cukkinis tészta elkészítése:
1.Tegyél fel vizet forrni a tészta főzéséhez.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Pucold meg és szeleteld fel a gombát és a cukkinit.
4. Ha felforrt a víz, sózd meg, és tedd bele a tésztát. A tészta főzési idejét nézd meg a csomagoláson, de a pennének kb. 14 perc kell. Ennyi idő alatt el fog készülni a cukkinis gombás rész is.
5. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.
6. Tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
7. Add a hagymához a fokhagymát, párold kb. fél percig, majd add hozzá a felszeletelt gombát és cukkinit.
8. Keverd át a zöldségeket és párold puhára. A cukkini és a gomba is sok vizet fog ereszteni.
9. Ha kezdenek összeesni, sózd, borsozd, add hozzá a provance fűszerkeveréket és keverd át.
10. Ha esetleg nagyon elfőné a levét, adj hozzá egy keveset a tészta főző vizéből.
11. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, és keverd a gombás cukkinihez, és máris kész a cukkinis gombás tészta.
A gombás cukkinis tésztát frissen tálald, és megszórhatod parmezán sajttal a tetejét.
Tippek a cukkinis gombás tésztához:
Ha szereted a csípőset, rakhatsz bele chili paprikát is.