A caprese csirkemell, ami egy nagyon népszerű étel, adta az ötletet ehhez a cukkini tócsni recepthez. A tócsnit általában nem magában fogyasztjuk, hanem például fokhagymás tejföllel, de miért ne tehetnénk valami mást is a tetejére, mint olvadó mozzarellát, és paradicsomot? Ez a cukkini tócsni caprese módra.
Hozzávalók:
Cukkini tócsnihoz:
- 1 db közepes zsenge cukkini (kb. 30-40 dkg)
- 1 db tojás
- 30 g zabpehelyliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Capresehez:
- mozzarella, lehetőleg friss
- friss paradicsom
- parmezán sajt
- toscana fűszerkeverék
Cukkini tócsni caprese módra recept:
1 A cukkinit mosd meg jó alaposan, vágd le a két végét, és hájastul reszeld le nagylyukú reszelőn.
2. Sózd be a reszelt cukkinit és pihentesd 10-15 percig.
3. Nyomkodd ki jó alaposan a nedvességet a reszelt cukkiniből.
4. Add hozzá a reszelt fokhagymát, tojást, lisztet, borsot és keverd simára.
5. Melegíts olajat egy serpenyőben, tegyél egy evőkanálnyit a cukkini tócsni masszájából és lapogasd el a kanál hátuljával.
6. Süsd aranybarnára a fokhagymás cukkini tócsni mindkét oldalát.
7. A kisült cukkini tócsnikat szedd egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
8. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
9. Tedd a cukkini tócsnikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
10. Tegyél mindegyik tócsnira egy szelet mozzarellát, és szórd meg egy csipet toscana fűszerkeverékkel.
11. Tegyél a mozzarellát paradicsom karikát.
12. A paradicsomot szórd meg egy kevés reszelt parmezánnal.
13. Tedd a rakott cukkini tócsnikat az előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad a tetejére.