Hogy készül a rántott cukkini? Ismerd meg a rántott cukkini készítésének lépéseit!
Rántott cukkini hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cukkini, kb. 70 dkg
- 1 db tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- 2 dl olaj
Meg kell-e hámozni a cukkinit a rántott cukkinihez?
Ha kisebb méretű, zsenge cukkinit használsz, azt nem kell meghámozni. Ezeknek a cukkiniknek fényes a héja, hasonló mint a kígyóuborkának, és a körmödet is könnyedén bele tudod vájni.
Ha nagyobb méretű cukkinit használsz, annak a héja már vastagabb, és azt érdemes meghámozni és a magjait is eltávolítani. A nagyobb, óriáscukkinikből cukkini gyűrűket tudsz kirántani.
Rántott cukkini készítése:
1.Mosd meg a cukkinit, vágd le a végüket, szeleteled fel kb. 1 cm-es karikákra, sózd be, és tedd félre kb. 10-15 percre.
2. Készítsd elő az alapanyagokat a rántott cukkini panírozásához:
- tedd egy tálba a lisztet
- egy másik tálba üsd a tojást, egy csipet sóval habard el
- a harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát
3. A cukkini a sótól levet fog ereszteni, ezért a cukkini karikákat panírozás előtt papírtörlővel töröld szárazra.
4. A cukkini karikákat hempergesd meg a lisztben, a felesleget rázd le.
5. Mártsd bele a belisztezett cukkinit a felvert tojásba.
6. Végül forgasd meg a zsemlemorzsába.
7. Melegíts olajat egy serpenyőben, és bő olajban közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
8. A kisült rántott cukkiniket tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
9. A rántott cukkinit frissen tálald, köret ötleteket a linkre kattintva találsz.
Még több rántott cukkini variációért kattints a linkre!