Ha villámgyors, ízletes, könnyed köretet szeretnél készíteni, akkor a serpenyőben sült cukkini szuper választás.
Hozzávalók:
- 30 dkg zsenge cukkini
- 2 fokhagyma
- 1 kávéskanál toscana fűszerkeverék
- só
- olívaolaj
Serpenyőben sült cukkini elkészítése:
1 Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét. Hosszában vágd félbe, majd negyedbe, és darabold fel kb. 1 cm vastagon.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, ha felforrósodott, add hozzá a cukkinit. A serpenyőben sült cukkini akkor lesz finom, ha jól megpirul, kicsit karamellizálódik, ehhez arra van szükség, hogy legyen helye sülni a cukkininek, ne egymás hegyén hátán legyenk. Serpenyő méretétől függ, de lehet, hogy több részletben kell sütnöd.
4. Hagyd a cukkiniket pár percig pirulni, ne kevergesd, majd fordítsd meg, hogy a másik oldala is megpiruljon.
5. Ha a cukkinik nagyjából megsültek, add hozzá a felaprított fokhagymát, sózd meg, és keverd hozzá a toscana fűszerkeveréket.
6. 1-2 perc után, mikor már érezni a fokhagyma illatát, szedd ki a serpenyőben sült cukkinit egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa, és már tálalhatod is!
Próbáld ki ezeket a cukkini köreteket is:
.