A songoku pizza, azaz a sonkáns gombás kukoricás pizza az egyik legnépszerűbb pizza Magyarországon. Miért ne lehetne ugyanezt az ízvilágot cukkinivel is elkészíteni, ha már ennyien szeretik? Mindezt gluténmentesen, és kevesebb szénhidráttal és kalóriával.
Songoku töltött cukkini hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 50 dkg gomba
- 10 dkg kukorica (konzerv, vagy főtt kukorica)
- 5 dkg sonka
- 0,5 dl passata (paszírozott paradicsom)
- 10 dkg pizza mozzarella
- só
- oregano
- 0,5 dl olaj
Songoku töltött cukkini elkészítése:
1.Tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel.
2. Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le a két végét, vágd félben hosszában és egy kanállal vájd ki a belsejét. Sózd meg a cukkinik belsejét és tedd félre.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és tedd bele a gombát és pirítsd meg. Ha már kezd összeesni, sózd meg.
4. Amikor a gomb elfőtte a levét, add hozzá a felszeletelt sonkát. Keverd át és pirítsd kicsit tovább.
5. Végül add hozzá a főtt kukoricát és passatát is.
6. Forrald össze, és ízesítsd oregánóval.
7. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
8. Vedd elő a cukkiniket, a sótól levet eresztenek, azt itasd fel egy papírtörlővel.
9. Kanalazd a cukkini hajók mélyedésébe a sonkás, gombás, kukoricás tölteléket.
10. Szórd meg a töltött cukkinik tetejét reszelt mozzarellával.
11. Tedd a songoku töltött cukkiniket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig.
A songoku töltött cukkinit frissen tálald, amikor még olvad a sajt a tetején. Önmagában is finom, ha diétásabb fogást szeretnél, vagy kínálhatsz mellé rizst is.