Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet keresel ebédre vagy vacsorára, próbáld ki a cukkinis paradicsomos tésztát! Vegánok is fogyaszthatják.
Cukkinis paradicsomos tészta vegán hozzávalók:
2 adag
- 20 dkg penne tészta (durum tészta)
- 30 dkg cukkini
- 1 doboz (400 g) darabolt paradicsom konzerv (polpa di pomodoro)
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, oregánó
- só
- olívaolaj
Cukkinis paradicsomos tészta vegán elkészítése:
1. Tedd fel a vizet forralni a tészta főzéséhez.
2. Vágd kockára a cukkinit, és aprítsd fel a lilahagymát.
3. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Ha már jól felmelegedett, tedd bele a kockára vágott cukkinit, és pirítsd meg. Fontos, hogy a cukkini piruljon, ne párolódjon, ezért ne tegyél egyszerre túl sok cukkinit a serpenyőbe. Ha nincs elég nagy serpenyőd, akkor több részletben pirítsd a cukkinit. Arra figyelj, hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert úgy a finom, ha marad tartása a zöldségnek. Ha kész, akkor vedd ki a serpenyőből a cukkinit, és tedd félre.
4. Ha elkezdett forrni a víz, tegyél bele sót, majd a tésztát. Ne főzd túl a tésztát, csak „al dente” állagúra, mert a paradicsom szószból még magába fog szívni. Nézd meg a tészta csomagolásán a javasolt főzési időt, és előtte egy-két perccel már kezdd el kóstolni, hogy mikor éri el a megfelelő állagot.
5. Tedd a serpenyőbe a lilahagymát, dinszteld meg, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
6. Öntsd a hagymához a paradicsom konzervet. Sózd meg és keverd hozzá a bazsalikomot és oregánót.
7. Ha elkezd forrni a paradicsom, add hozzá a korábban megpirított cukkinit, és keverd össze.
8. Szűrd le a tésztát, és keverd a paradicsomos cukkinis raguhoz és hagyd még a tűzön egy kicsit, míg össze nem áll a cukkinis paradicsomos tészta.
9. Frissen tálald a cukkinis paradicsomos tésztát!