Sült cukkinisaláta fetával, lilahagymával, paradicsommal, kukoricával. Egy látványos, könnyed saláta, ahol a sós és édes ízek szuperül kiegészítik egymást.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 2 db közepes zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
- 8 db koktélparadicsom
- 1 kis fej lilahgyma
- 4 evőkanál főtt kukorica
- 8 dkg feta sajt
- só olívaolaj
Öntethez:
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
Sült cukkinisaláta fetával
1 Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és szeleteld fel. Sózd be a cukkini karikákat és pihentesd kb. 10 percet.
2. Ha a cukkini levet eresztett a sótól, töröld szárazra egy papírtörlővel.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd meg rajta a cukkini karikák mindkét oldalát.
4. A grillezett cukkiniket tedd két tányérra.
5. Szeleteld fel a paradicsomot és tedd a cukkinik tetejére.
6. Szórd meg a kukoricával.
7. Darabold fel a lilahagymát, és ezt is helyezd el a saláta tetején.
8. Kockázd fel a feta sajtot és tedd a saláta tetejére.
9. Készítsd el az öntetet, keverd simára az olívaolajat, balzsamecetet egy kevés sóval.
10. Locsold meg a sült cukkinisalátát az öntettel, és frissen fogyaszd.