A gombás rizzsel töltött cukkini egy vega, magyaros recept. A töltelékbe gombapörkölt kerül rizzsel, így igazán szaftos lesz a végeredmény, és ez a recept akár a maradék gombapörkölt felhasználására is szuper.
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 50 dkg gomba (csiperke)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db. paradicsom
- 1 db. tv paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg rizs
- 10 dkg sajt
Gombás rizzsel töltött cukkini elkészítése:
1 Először a gombapörköltet készítsd el, ehhez szeleteled fel a gombát.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.
6. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.
7. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
8. Egy botmixerrel pürésítsd a zöldségeket, ettől lesz finom, sűrű szaftja a gombapörköltnek.
9. Add a pörköltalaphoz a felszeletelt gombát, és főzd, míg a gomba ki nem engedi a levét és össze nem esik.
10. Sózd, borsozd és párold puhára a gombapörköltet.
11. Főzd meg a rizst.
12. A cukkiniket hosszában vágd félbe, és egy kanállal vájd ki a magos részt.
13. Keverd össze a gombapörköltet a rizzsel, és töltsd a cukkini hajókba.
14. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal.
15. Tedd a gombás rizzsel töltött cukkiniket 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd míg a sajt rá nem olvad.