Cukkini zöldséges bundában, egy különleges, ropogós bundázott cukkini recept, ha már unod a hagyományos rántott cukkinit.
Hasonlóan készül, mint a mátrai borzaska, csak krumpli helyett zöldségekkel.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini (zsenge legyen, inkább több darab adja ki az 50 dkg-t)
- 10 dkg sárgarépa
- 15 dkg fejeskáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 5 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 dl tej
- só
- bors
összeállításhoz és sütéshez:
- zabpehelyliszt
- olaj
Cukkini zöldséges bundában recept:
1 Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és szeleteld kb. 5 cm hosszú hasábokra. Sózd meg és tedd félre.
2. Reszeld le a sárgarépát, és csíkozd fel a fejeskáposztát.
3. Üsd egy tálba a tojásokat, reszeld hozzá a fokhagymát, sózd meg és habard el.
4. Add a tojáshoz a lisztet és a tejet, és keverd simára.
5. Keverd a masszába a sárgarépát és a káposztát.
6. Melegíts olajat a zöldségbundás cukkini sütéséhez, fontos, hogy bő olajban kell sütni, úsznia kell az olajban.
7. Tegyél egy tálba zabpehelylisztet, és forgasd meg benne a cukkini hasábokat, utána pedig a zöldséges masszában.
8. Tedd az olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára a cukkiniket.
9. Tedd papírtörlőre a zöldséges bundában sült cukkiniket, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
Jól illik hozzá valamilyen mártogatós, joghurt, fokhagymás tejföl, esetleg tzatziki. Vagy ugyanazok a köretek, amik rántott cukkini mellé passzolnak.