Sajtos cukkini tócsni. A lapcsánkának rengeteg változata létezik, ennek a tésztájába reszelt sajt kerül, attól lesz igazán finom.
Hozzávalók:
kb. 6 darabhoz
- 1 db közepes cukkini (kb. 30 dkg)
- 5 dkg sajt (trappista, gouda, ementáli stb.)
- 1 db tojás
- 3 dkg zabpehelyliszt vagy sima liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Sajtos cukkini tócsni recept:
1 A sajtos cukkini tócsnihoz reszeld le a cukkinit, sózd meg és pihentesd 10-15 percig.
2. Üsd a tojást egy tálba, reszeld hozzá a fokhagymát és habard el.
3. Reszeld a sajtot a tojáshoz, és keverd össze.
4. Nyomd ki a nedvességet a reszeld cukkiniből, és keverd a tojásos-sajtos masszához.
5. Keverd hozzá a lisztet és fűszerezd frissen őrölt borssal.
6. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és tegyél egy púpos evőkanálnyit a sajtos cukkini tócsni masszájából, és a kanál hátoldalával lapogasd el.
7. Közepes lángon süsd aranybarnára a sajtos cukkini tócsni mindkét oldalát.
8. A megsült lapcsánkákat tedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.