Ha szereted a fűszeres ételeket és a mexikói ízeket, ez a mexikói kukoricaleves a kedvenced lesz! A cukkini semleges ízét nagyon jól feldobja az édeskés kukorica és a csípős chili, a sajttól pedig sűrű, krémes, igazán kanaliznivaló ez a leves!
Hozzávalók – Mexikói kukoricaleves cukkinivel
- 2 cső zsenge kukorica (vagy 2 doboz konzerv csemegekukorica)
- 3-4 saláta cukkini (250 g kb)
- 2 ek olíva olaj
- 1 fej vöröshagyma (60 g kb.)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk só
- csipet tört bors
- zöld, piros, sárga chili vegyesen finomra aprítva, ízlés szerint
- 100 g natúr light krémsajt
- 300 ml tej
- 1 tk jelölten gluténmentes kukoricakeményítő
250 ml víz vagy zöldségalaplé - tálaláshoz friss zöld koriander levél
Mexikói kukoricaleves cukkinivel elkészítése
1.A finomra aprított hagymát az olajjal és a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt tedd egy kisebb fazékba.
2. Önts rá egy ujjnyi vizet, és párold üvegesre.
3. Ha elpárologta a vizet, add hozzá a kukoricaszemeket és a kockára vágott cukkinit.
4. Sózd, borsozd, és a saját levében párold meg a zöldségeket. Ez nagyjából 4-5 perc, ha elég apróra vágtad a cukkinit.
5. Önts fel a vízzel.
6. Amíg felforr, a keményítőt kikeverd a hideg tejjel, majd dolgozd bele csomómentesre a krémsajtot is.
7. A főzőléből keverj egy keveset a sajtos mártáshoz (hőkiegyenlítés), majd ezt csorgasd vissza a levesbe.
8. Várd meg, amíg picit besűrűsödik.
9. Tálaláskor aprított chilivel, és korianderlevéllel fogyaszd.
Mennyei finom!
A recept eredetileg a glutenmentesdieta.hu weboldalon jelent meg, a szerző Hadarik Rita engedélyével lett publikálva, a linkre kattintva további gluténmentes cukkini recepteket találsz!