Ha szereted a gyorsan elkészíthető, ízletes és tápláló ételeket, akkor ezt a cukkinis csirkemáj receptet neked találták ki! A máj és a cukkini tökéletes párost alkot, amit a hagyma, fokhagyma és fűszerek tesznek még különlegesebbé. Ideális választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír vagy étolaj
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
Cukkinis csirkemáj recept:
1 A cukkinis hagymás csirkemájhoz először készítsd elő a májat. Mosd meg, és darabold fel. Ha szükséges, a vékony hártyákat vagy ereket távolítsd el.
2. Pucold meg a vöröshagymát, vágd féle, majd karikázd fel.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Darabold fel a cukkinit, negyed körökre.
5. Melegítsd fel a zsírt vagy olajat.
6. Tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és közepes lángon párold üvegesre.
7. Add a vöröshagymához a fokhagymát és párold kicsit.
8. Add a hagymás alaphoz a cukkinit és folyamatosan kevergetve párold meg.
9. Amikor a cukkini már kezd puhulni, sózd meg, keverd át.
10. Add a cukkinihez a csirkemájat, fűszerezd borssal és majorannával.
11. Öntsd fel egy kevés vízzel, hogy a fűszerek jól átudják járni a májat, és könnyebben megpuhuljon.
12. Fedő nélkül süsd időnként megkevergetve, amíg a máj meg nem pirul, és kellően szaftos nem lesz. A cukkinis csirkemáj akkor a legfinomabb, amikor már nincs benne rózsaszín rész, de puha az állaga.
13. Végül sózd meg a májat, és keverd hozzá a felaprított petrezselymet.
Próbáld ki ezeket a májas recepteket is: